Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

€υτυχία

     Δουλεύουμε. Και λοιπόν; Ίσα ίσα για να έχουμε κάπου να πάμε το πρωί, φεύγοντας από το σπίτι. Οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν σε μια άκρη, το άγχος παραμένει -ευτυχώς- το ίδιο, γιατί αν μεγάλωνε κι αυτό θα ήμασταν στα πρόθυρα του εμφράγματος.
Είμαστε και σε δύσκολη ηλικία γαμώτο. Σαράντα λέει το ρολόι... Σαράντα γεμάτα, κι όλα σημαδεμένα ένα προς ένα.
Μετράω που λες, να δω τι απέμεινε από τις χαρές. Τις βρήκα εκεί που τις είχα αφήσει, λιγάκι γερασμένες και μ' ένα γέλιο ειρωνικό, ν' απλώνουν το χέρι ζητιανεύοντας.
- Κι εσύ μαρί, λεφτά θες; της λέω, κι απόμεινε να με κοιτάζει.


     Και που λες €υτυχία, ευτυχία δε βρήκαμε... Γιατί εκεί που την ψάχναμε, πως να τη βρίσκαμε! Κάναμε τις βουτιές μας στις στιγμές πολυτελείας που μας έδιναν τα φράγκα και νομίζαμε πως ήμασταν άρχοντες.
Τώρα; τώρα... Μάθαμε. Αργήσαμε, αλλά μάθαμε. Πως η Ευτυχία, δεν μετριέται σε χρήματα. Μετριέται σε αγάπη, σεβασμό, κατανόηση, μονάδες μέτρησης που στο σχολειό ξέχασαν να μας τις μάθουν. Γι' αυτό και τα μπερδέψαμε...

    Τέλος πάντων, φιλαράκι, πάλι θα σηκωνόμαστε το άγριο χάραμα για μια δουλειά που δε θα μας πληρώνει. Για το γαμώτο. Γιατί τώρα που τη βρήκαμε, δε θέλουμε να την αποχωριστούμε. Έχουμε κάτι ν' ασχοληθούμε, να μην βαριόμαστε και να μην ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας. Αυτό προπάντων. Γιατί αν αυτή ανακυκλώνετε, θα μας φάει πριν το πάρουμε χαμπάρι. Και είπαμε: η ηλικία, βλέπεις, είναι κρίσιμη.
Διάλεξε να ζήσεις, όσα κι αν σε βαραίνουν. Με τον τρόπο που θα μάθεις τώρα, με νέους κανόνες και νέα επιχειρήματα για να τα βγάλεις πέρα. Δες το σαν μια πρόκληση. Θα τη βγάλουμε και φέτος.
(Ποιος έχει λεφτά για κηδείες τώρα;)


1 σχόλιο:

  1. να σε ρωτήσω καλό μου είναι της Εύας το ημερολόγιο Ring? γιατί ανανεώνεται στον πανόπτη μου ενώ όταν το επισκέπτομαι είναι κενό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εισητήριααα!

Copyright © TaXidia | Powered by Blogger | Crafted by The Jajala Majala Project